Franchise Εκπαίδευσης

ΟΜΙΛΟΣ Ε.Γ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ & FRANCHISING

Τα κέντρα ξένων γλωσσών ΙΣΟΝ και πληροφορικής E-Studies αναπτύσσονται με το σύστημα FRANCHISE. Η εμπορική μέθοδος Franchise είναι η πιο ανεπτυγμένη επιχειρηματική κίνηση παγκοσμίως. Βασικά στηρίζεται σε μία αρχή:
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ
Πολλές δηλαδή ανεξάρτητες μεταξύ τους επιχειρήσεις οι οποίες υπάγονται στον ίδιο Όμιλο και έχουν:

 • Κοινή επωνυμία
 • Κοινή οργάνωση και λειτουργία
 • Κοινή διαφήμιση
 • Κοινά προϊόντα
 • Ίδια υποστήριξη και τεχνογνωσία
 • Κοινές συνεργασίες
 • Ίδια εκπαίδευση οι επιχειρηματίες και το προσωπικό τους

Τα κέντρα ξένων γλωσσών ΙΣΟΝ είναι εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών οι οποίες δεν είναι απλά Εκπαιδευτικά Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής αλλά πολλές επιχειρήσεις σε μία. Έχουν σαν βασικό προϊόν και άξονα τις ξένες γλώσσες και προωθούν πολλά και διαφορετικά προϊόντα, υπηρεσίες και προγράμματα εκπαίδευσης γύρω από αυτές.
Έχουμε δηλαδή:

 • Τις 5 κυριότερες Ευρωπαϊκές Γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, και Ισπανικά, 3 πολύ ανερχόμενες Ξένες Γλώσσες δηλαδή Κινεζικά, Ρωσικά και Τουρκικά και εδώ και 2 χρόνια Μοντέρνα Ελληνικά για ξένους (όλες οι γλώσσες σε ΟΛΑ τα πτυχία)
 • Προετοιμασία για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την ΙΟΝΙΟ Σχολή
 • Προετοιμασία για τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού
 • Προετοιμασία για την ΣΤΕ (Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων)
 • Προγράμματα προσχολικής και νηπιακής αγωγής
 • Υπηρεσίες Μετάφρασης και Διερμηνείας, (υπηρεσίες TRANSLATE IT)
 • Business προγράμματα, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για τα στελέχη και τους υπαλλήλους τους επιδοτούμενα απ’ τον ΟΑΕΔ (προγράμματα BUSINESS PLUS)
 • Επίσης τα E-Studies, (τα οποία είναι shop in shop μέσα στα κέντρα ΙΣΟΝ), είναι Σχολές Πληροφορικής οι οποίες παρέχουν Υπηρεσίες Εκμάθησης Η/Υ σε Windows, word, excel, outlook, internet, access, PowerPoint, κλπ προγράμματα τελικών χρηστών

Εδώ θα πρέπει να πούμε μερικά πράγματα γενικότερα για τις επιχειρήσεις ΙΣΟΝ και ιδιαίτερα για τον επιχειρηματία που θα ήθελε να ξέρει το ποια είναι γι’ αυτόν Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ στο ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ....

ΟΜΙΛΟΣ Ε.Γ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ξενόγλωσση εκπαίδευση ως μοντέλο επιχείρησης έχει τα παρακάτω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 • Δεν έχει εμπορεύματα, stock, ράφια, αποθήκες, βιτρίνες, προμηθευτές κλπ
 • Δεν έχει καμία σχέση με την μόδα, την ένδυση, τα αξεσουάρ, τα έπιπλα κ.λ.π
 • Δεν έχει σχέση με τον χώρο των τροφίμων και την εστίαση, με υγειονομικό, με ημερομηνίες λήξεως, με φύρα προϊόντων, με τρόφιμα που θα χαλάσουν ή θα αναγκασθούμε να πετάξουμε.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 • Η μισθοδοσία

Το προσωπικό είναι καθηγητές που πληρώνονται ανά ώρα (ωρομίσθιοι δηλαδή) και όχι μισθωτοί υπάλληλοι. Η πληρωμή τους γίνεται βάση ωρών εργασίας και όχι με συγκεκριμένο μισθό.

 • Μικρά λειτουργικά έξοδα

Τα πάγια έξοδα της επιχείρησης μας είναι μονάχα το ενοίκιο, τα έξοδα ΔΕΚΟ, μία γραμματέας και ο λογιστής ενώ όλες οι υπόλοιπες δαπάνες είναι μεταβλητές και ανάλογες με τα έσοδα της επιχείρησης.

ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ
Δεν έχουμε υψηλά ενοίκια ούτε «αέρα». Ο λόγος είναι απλός - Δεν χρειαζόμαστε ισόγειο κατάστημα (δεν θέλουμε βιτρίνες...) μιας και η επιχείρησή μας είναι ένα εκπαιδευτήριο και όχι μαγαζί... Ιδιαίτερα αυτή την εποχή υπάρχουν πάρα πολλά αδιάθετα ακίνητα με χαμηλό μίσθωμα και προνομιακούς όρους μίσθωσης.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ
Ο μέσος όρος των πελατών μας παραμένει από 3 έως και 7 χρόνια σε μόνιμη πελατειακή βάση και κάθε χρόνο επανεγγράφεται στο κέντρο μας.

ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Δυόμιση χρόνια κατά μέσο όρο είναι η διάρκεια απόσβεσης του κεφαλαίου που επενδύσαμε.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

 • Μικρό κεφάλαιο επένδυσης
 • Από 30.000 ευρώ για μικρές μονάδες σε μικρές τοπικά περιοχές
 • Έως 60.000 ευρώ για περιοχές μέγιστης στρατηγικής σημασίας

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ
Υψηλή κερδοφορία που ξεκινάει από 40% και φτάνει σε κάποια προϊόντα ακόμα και το 70%. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα δεν αποδίδει ΦΠΑ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ
Ανύπαρκτο σχεδόν επιχειρηματικό ρίσκο λόγω του ότι υπάρχει η ιστορία του Ομίλου ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ®: δηλαδή σχεδόν 300 κέντρα με την μέθοδο Franchise - επιχειρήσεις σε 6 διαφορετικές χώρες που δουλεύουν όλα με επιτυχία την ίδια συνταγή – με περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτους συνολικά.

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ Εκπαιδευτικής Οικογένειας σήμερα στην Ελλάδα.
Οι 9 στους 10 Έλληνες ηλικίας πάνω από 25 ετών γνωρίζουν το όνομα ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ. Άλλωστε «Ξένες Γλώσσες ΙΣΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Ο επιχειρηματίας που έχει εκπαιδευτήριο ΙΣΟΝ γίνεται κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός! Αυτό σημαίνει ότι 15 ημέρες το Πάσχα και 15 τα Χριστούγεννα θα έχει διακοπές, τα Σαββατοκύριακα θα είναι σπίτι του, στις σχολικές γιορτές και στις αργίες δεν θα εργάζεται (3ων Ιεραρχών, Καθαρή Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος, 17 Νοέμβρη, 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου κλπ κλπ) και φυσικά 1 ½ μήνα το καλοκαίρι έχει άδεια μιας και τα σχολεία είναι κλειστά και τα κέντρα ξένων γλωσσών ακολουθούν το πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων!
Σε ποιο άλλο είδος επιχείρησης ο επιχειρηματίας έχει περίπου 3 μήνες το χρόνο διακοπές; Σε καμία… αυτή είναι ποιότητα ζωής!

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το ιδανικότερο που θα μπορούσε να υπάρχει μιας και οι ώρες αιχμής ενός κέντρου ΙΣΟΝ είναι από 16.00 έως και 22.00 το βράδυ.. Αυτό σημαίνει ότι ο διευθυντής της επιχείρησης έχει χρόνο να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες ή ακόμα και με άλλη εργασία αν το επιθυμεί!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.
Η προϋπηρεσία δεν χρειάζεται μιας και όλη η διαδικασία franchise είναι έτοιμη από εμάς... ο επιχειρηματίας θέλουμε να είναι ο διευθυντής της επιχείρησής του και όχι ο υπάλληλος – καθηγητής μας.

ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ
Το είδος που πουλάμε είναι είδος πρώτης ανάγκης. Θυμηθείτε ότι αυτά που θα ενδιέφεραν έναν γονιό περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο για την ζωή του παιδιού του είναι 2… Η Υγεία του, η Ασφάλεια (το να είναι καλά δηλαδή το παιδί του…) και η Μόρφωση του, η Εκπαίδευση.

Οι Ξένες Γλώσσες και η Πληροφορική είναι απαραίτητα εφόδια για να ζει κανείς σήμερα για όλες τις ηλικίες. Είναι καταναλωτικά αγαθά και μάλιστα με τεράστια ζήτηση σήμερα.... Όλα τα παιδιά, όλοι οι σπουδαστές, όλοι οι ενήλικες κλπ, σε όλη την Ελλάδα θα μάθουν ξένη γλώσσα και πληροφορική για:

α) το βιογραφικό τους
β) να βρουν δουλειά
γ) να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους
δ) να απλουστεύουν τον τρόπο δουλειάς του
ε) να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και να ταξιδέψουν